Závitky s medvedím cesnakom. Recept na zdravú večeru
2 min čítaniaV prípade, že si chcete dopriať zelenú večeru, ale na špenát sa práve necítite, skúste túto medvediu dobrotu. Recept je skvelý tip na ľahkú a zdravú zelenú večeru.
Na kuracie závitky budete potrebovať:
- kuracie rezne,
- listy medvedieho cesnaku,
- 3 vajcia,
- pažítku,
- 2 cibule,
- kurací vývar,
- olej,
- soľ a čierne korenie.
Postup prípravy
Začnite náplňou. Na panvici usmažte vajíčka, ako by ste robili klasickú praženicu. Osoľte ju, okoreňte a pridajte posekanú pažítku. Keď budete mať „plnku” pripravenú, prichystajte si kuracie rezne. Mäso najprv pod mikroténovým vreckom naklepte. Posypte ho soľou a čiernym korením a na každý rezeň rozložte plátky umytého medvedieho cesnaku.
Na zelenú vrstvu nasypte vaječnú náplň a plátky mäsa zabaľte do závitku. Aby vám mäso držalo pohromade, spojte každú roládku ihlicami na mäso alebo zaviažte šnúrkou. Potom vložte závitky na rozpálený olej na panvicu a prudko opečte zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Pridajte k nemu nakrájanú cibuľu na plátky, podlejte vývarom a nechajte dusiť. Potom, keď bude mäso mäkké, máte hotovo. Závitky vytiahnite z panvice a cibuľovú omáčku rozmixujte dohladka. Servírujte so zemiakmi a nezabudnite pred podávaním odstrániť šnúrku alebo ihly.
Foto: unsplash.com